Fine kuglice od Oreo crnog mlevenog dela keksa koji možete kupiti u prodavnicama, u kesicama od 300 gr ili iskoristiti keksiće koje ćete razdvojiti, a fil umešati u masu kuglica.

oreo bombiceSastojci:

  • 300 gr mlevenog Oreo keksa ( mogu  i keksići,  detaljnije ću objasniti u receptu )
  • 2 kašike šećera u prahu ili po ukusu, keks je već sladak pa to možete sami da procenite, da li je potrebno još ili ne
  • 150 gr krem sira ( neslani, poput ABC )
  • 200 gr bele čokolade
  • 1 kašika uljaPriprema:

Šećer u prahu i krem sir izmešati. Dodati Oreo mleveni keks, treba vam 280 gr. Sve izmešati, a zatim i umesiti. Dok budete mesili sve će biti suvkasti ali kako mesite spojiće se u jednu “loptu”. Onih 20 gr će nam trebati da pospemo bombice.

Ukoliko koristite Oreo keksiće, treba vam dva pakovanja. Otvorite svaki keksić, pa skinite punjenje. Keksiće sameljite. 100 gr krem sira pomešajte sa punjenjem, pa dodate mleveni oreo keks i sve umesite. Šećer u prahu onda nije potreban jer je punjenje slatko.

Oblikujte kuglice, težine izmedju 15 i 20 grama. Merite ili odokativno da budu iste veličine.

Ostavite u frižider da se stegnu.

Čokoladu usitnite, mnogo lakše će se tako otpiti. Stavite u jednu užu posudu, ja sam koristila šolju i na baš laganoj vatri, odmah pored odmrzavanja na mikrotalasnoj otapajte.

Otapajte minut pa proverite, promešajte šetapićem ili viljuškom, vratite u mikrotalasnu dok se čokolada potpuno ne otopi.

U otopljenu čokoladu dodati ulje i promešati da se sjedine.

Najsigurnije otapanje čokolade je na tihoj vatri, da ne bi gorela ili bela čokolada u ovom slučaju se zgrudvala. kada je temperatura prejaka stvore se grudvice, odvoji se mleko u prahu koje je koristeno od masnoće i ne dobijemo ništa na kraju.

Ohladjene kuglice umačite u belu čokoladu, stavite na rešetku ili papir za pečenje i odmah pospite sa malo mlevenog Oreo keksa ( onih 20 gr što smo ostavili ).

Čim se čokolada stegne spremne su za ručkanje.

Prijatno.